Tajfutásért-Pécs - Akikre büszkék vagyunk

buszke

MTFSz elnök levele a tájfutó társadalomhoz

Kedves Tájfutók! Drága Barátaim!

 

A 2020-as évünk tájfutás-ügyileg sem úgy sikerül, ahogy azt elterveztük. A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 50 éve alakult meg, e csodás jubileum kapcsán ünnepelni szerettünk volna az év folyamán. Ehhez képest a járvány okozta veszélyhelyzet következtében a teljes tavaszi versenyszezon elmaradt és energiáinkat a kármentésre kell összpontosítanunk. Szerencsére a Szövetség anyai helyzete az elmúlt 10 év gazdálkodásának eredményeképpen megfelelő, így a szakmai dolgokra tudunk koncentrálni.

Személy szerint Nekem is nagyon hiányoznak a versenyek, megyek amikor csak tehetem, egy évben átlagosan több mint 50 alkalommal állok rajzhoz. De az idő még nem érkezett el a versenyszezon újrakezdésére. A márciusi elnökségi ülésen az MTFSz a versenyrendszerét (azaz bármiféle rangsoroló verseny rendezését) 2020. június 10-ig felfüggesztette. A május 4-i elnökségi ülésen a 170/2020 (IV.30.) számú Kormányrendeletben bejelentett könnyítések alapján az Elnökség megtárgyalta és elvetette a versenynaptár újra nyitásának lehetőségét és a fokozatosság mellett tette le a voksát. A versenyrendszerünkbe tartozó versenyeket tehát csak június 10. után szabad rendezni (amennyiben azt a hatályos szabályok továbbra is engedik).

A 170/2020 (IV.30.) Kormányrendelet alapján az egyesületeknek az egész országban lehetősége nyílik szervezett, akár csoportos edzések megtartására. Azt javasoljuk, hogy Ti is ezzel kezdjétek a fokozatos visszaállást. Fokozott figyelmet kérünk a higiéniai előírások betartására: tartsatok egymástól megfelelő távolságot, mossatok kezet és lehetőleg otthon öltözködjetek. A nagyobb egyesületeket kérjük, hogy technikai edzéseiket az MTFSz eseménynaptárában is hirdessék meg nyílt edzésként (leírva a térképhez hozzájutás módját is), hogy segítsük azokat, akiknek erre nincsen lehetősége! Hogy az edzéseken futott részidők, útvonalak összehasonlíthatóak legyenek, akár a RouteGadgetbe is fel tudjuk ezeket tölteni!

Ha a járványhelyzet úgy alakul (nem romlik), az MTFSz elnöksége nem fogja meghosszabbítani a versenystopot és június 10-e után újraindulhatnak a kisebb, majd fokozatosan a nagyobb versenyek is. Természetesen a rendeletekben leírt szabályokat be kell tartani, melyek közül talán a legnagyobb kihívást a rendezőknek a „zárt körülmények biztosítása” fogja jelenteni – azaz nézők nem tartózkodhatnak a verseny területén. Ezen kívül közterületen sem lehet egyelőre versenyt rendezni (edzést viszont igen). Az MTFSz elnöksége május 11-én fog tárgyalni az újratervezett országos versenynaptárról, amelyben a tervek szerint minden Országos Bajnokság és sok, tavaszról elhalasztott verseny is szerepel majd. Az első OB-ra optimáis esetben augusztus második felében kerülhet sor.

A versenyek veszélyhelyzetben történő megrendezéséhez várhatóan május végéig az MTFSz Versenybizottsága és az Iroda ki fog dolgozni egy útmutatót arról, hogy melyek a hatályos szabályok és jó gyakorlatok, melyeket a versenyrendezőknek és a versenyzőknek ajánlunk. Azonban úgy tűnik, hogy a városi versenyekről, büféről, mobil WC-kről és a helyszíni eredményhirdetésről augusztusig le kell mondanunk! További tájékoztatásért forduljatok bizalommal Less Áron főtitkárhoz, az MTFSz iroda email címén!

De a teljes újrakezdéshez az is kell, hogy a járványhelyzet augusztusig ne romoljon. Ehhez pedig elengedhetetlen a Ti segítségetek, hogy addig is tartsátok be a hatályos előírásokat!

 

Remélem nyár végén már személyesen is találkozhatunk egymással!

 

További kitartást kívánva, sporttársi üdvözlettel: Bugár József a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöke

Ijjász István portré

Figyelem!

felkialtojelMagyarország kormánya ma (hétfő) éjféltől a nyilvános rendezvényeket határozatlan időre betiltotta.

 

Ezzel harmonizálva a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2020. március 17-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét határozatlan időre felfüggeszti. Tehát a közeljövőben tájfutó rendezvények nem lesznek.

 

Így a hétvégére tervezett Igaz Béla Emlékverseny sem lesz megrendezve!

Megértéseteket köszönjük, vigyázzatok magatokra!

Sportolj a Mandulásban Kupa

2020. március 7. (szombat)

Image 2

 

kiírás

értesítő

rajtlista

eredmények

részidős eredmények

 

 előzetes pályaadatok

kategória

Táv(km)

Sárga

1,6

Világos zöld

2,6

Zöld

3,3

Kék

4,2

Piros

5,2

Igaz Béla Emlékverseny

Elmarad!

2020. március 21. (szombat)

 

 

bolya

kiírás

értesítő

rajtlista

eredmények

részidős eredmények

 

 

"MapRun" okostelefonos pontbegyűjtő a Vidámparkban

FRISSÍTÉS! (2020.03.01.) - Eredmények az alul található linken megtekinthetőek.

A CSOMO Team szeretettel vár mindenkit egy okostelefonos pontbegyűjtőre szombaton 10 órakor Dömörkapu buszfordulónál.

 

Kiírás  Értesítő Eredmények