Tajfutásért-Pécs - Lépésről lépésre

oktatoanyagok

Lépésről lépésre

Szezám tárulj!

A természet csodálatos! Tengerpart, szárazföld, hegységek, erdők, hőség és homokdűnék, fenyő vagy lombhullató erdők – mindnek megvan a maga bája.

A természet sokféle kincset rejt magában: madarakat, emlősöket, mohákat, virágokat, fákat és még sok más növényt, melyek millió színben pompáznak. Zubogó és lassú folyású vizeket rejt, hegyeket, melyek magasra emelnek, hogy a természet csodálatos látványával kápráztassanak el varázslatos tavakat és hófödte vidékeket mutatva meg, ha nem másért, hát a fotósok kedvéért.

Szellő fuvallata, eső csepergése és a meleg napsugár együtt teremt békét.

Sokunk számára a természet jelent felüdülést, kikapcsolódást és egyben az aktív pihenés egy formája is. Hogy jobban megismerhessük e csodálatos környezetet, már csak egy térképre és egy tájolóra van szükségünk. Ezen eszközök segítségével még nem ismert területek tárulnak szemünk elé, melyek felfedezésre várnak és új kalandra hívnak. Így van ez a sokszínű és izgalmas sportággal, a tájékozódási futással is.

A térkép lehetne akár Ali Baba barlangjának kulcsa, mely ajtót nyit a természet felé. A tájoló pedig egy egyszerű, de ugyanakkor nélkülözhetetlen eszköz, mely biztonságot ad és utat mutat.

A következőkben mi szeretnénk utat mutatni mindkét eszköz használatához.

 
Üdvözlünk a természetben!

 

Csak belépés után lehet hozzászólni!