Tajfutásért-Pécs - Utánpótlás edzőtábor összefoglaló

erasmus plus banner

eu erasmus logo 314x100px

Utánpótlás edzőtábor összefoglaló

Muraszentmarton galeria thumbAz O4All „Tájfutás Mindenkinek –Színvonalas tanulási módszerek fejlesztése a tájfutó rendezvények önkéntesei számára” ERASMUS+ projektünk ifjúsági utánpótlás edzőtábora 2023. július 05-09. között valósult meg. A horvátországi Muraszentmártonban és környékén tartott táborban 29 felnőtt önkéntes és 42 fiatal vett részt.

 

A táborban minden nap különböző típusú edzések és versenyek kerültek megrendezésre, melyeken a felnőtt Önkéntesek tapasztalt szakértők útmutatása mellett sajátíthatták el és gyakorolhatták az ehhez szükséges ismereteket (mint például pályatervezés és -kitűzés, OCAD szoftver használata, az SI rendszer működtetése, telepítés és bontás, rajtoltatás vagy eredmények kiolvasása és közlése). A számos különböző gyakorlat, a sok lelkes, ám 1-1 területen eltérő tudásszintű önkéntes és a teljes tábor alatt rendelkezésre álló szakértők jelenléte jó lehetőséget adott a különböző tanulási módszerek alkalmazására és tesztelésére is. Külön kihívást és értékes tapasztalatot jelentett a horvát és magyar csapatok közös munkája az egymás közötti kommunikáció és feladatmegosztás biztosítása.

 

A programokon résztvevő fiatalok bővíthették tájékozódási, térképolvasási és egyéb (például nyelvi, kommunikációs, kulturális) tudásukat és ismereteiket, melyeknek a tájfutás mellett a mindennapi életben is hasznát vehetik.

 

A tájékozódási futó események mellett két workshopot is tartottunk, az egyik témája a pályatervezés és -kitűzés volt, a másikon pedig a tájfutó versenyekkel kapcsolatos finanszírozási kérdésekbe kaphattak betekintést a résztvevők. A Trakostyáni kirándulás és várlátogatás, a délutáni fürdések, esti röplabdázások pedig tovább színesítették az amúgy is változatos és igen élvezetes programot.

 

A helyszín, a színvonalas programok és a vidám társaság biztosította a jó hangulatot, mint arról a képek is tanúskodnak. Köszönjük az Erasmus+ program támogatását, hiszen anélkül minderre ilyen formában nem lett volna lehetőség!