Tajfutásért-Pécs - A program rövid leírása

diak

A program rövid leírása

boja.gifA Diáktájfutás programról „dióhéjban”

A program alapvető célja, hogy a lehető legtöbb fiatal számára már az iskolában személyes élménnyé tegye a legzöldebb sportot, a tájékozódási futást. A tájfutás kevés támogatással, lényegében önfenntartó módon sokak számára ad nem egyszerűen csak sportolási lehetőséget, hanem egyben életformát és természetszemléletet.

A program két, egymással párhuzamosan futó részre bontható. Azokon a településeken, ahol már működik tájfutó klub utánpótlásnevelő csoporttal - vagy egy ilyen település vonzáskörzetébe esnek -, az iskolai testnevelés órák keretében bemutató-versenyeket rendezünk. Az érdeklődő gyerekek szorosabb bevonásáról a sportágba ezek után a helyi edző gondoskodik.

Azokon a településeken, ahol még nem, vagy csak utánpótlás-nevelő csoport nélkül működik tájfutó egyesület, ott a testnevelő-tanárokra támaszkodva igyekszünk rendszeres tájfutó-foglalkozásokat biztosítani. Ehhez felszereléssel és térképpel látjuk el az adott iskolát, és mindig kijelölünk egy meglévő klubot, amely szakmai segítséget nyújt a testnevelő-tanároknak, és ahová a későbbiekben az érdeklődő gyerekek integrálódhatnak.

A program pénzügyi hátterét szponzori megállapodások biztosítják. Bízunk benne, hogy e program támogatói jó ügyet szolgálnak, a 10-18 éves korosztályban jelentős ismertségre tesznek szert, és támogatásukkal kifejezhetik társadalmi elkötelezettségüket, hozzájárulhatnak a felnövekvő generáció egészségesebb életmódjához. (Általános képek a programról.)

 MTFSZ Diáktájfutás koordinátorok

www.diaktajfutas.hu